Mosschilderijen

Maatwerk – Plaatsen op locatie

Mosschilderij Duinenschilderij

Bent u op zoek naar een manier om uw huis of kantoor op te fleuren met een uniek en levendig decoratiestuk? Overweeg dan eens een handgemaakt mosschilderij! Deze schilderijen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en zijn perfect geschikt voor o.a. de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Bovendien zijn ze bestand tegen kamertemperaturen, waardoor u er jarenlang van kunt genieten.

De lijsten worden hand gemaakt van staal door ons bedrijf www.hycontechniek.nl Wilt u het ook laten ophangen dan is dit ook mogelijk door ons bedrijf Hycontechniek, dan komen wij op locatie.

Natuurlijke uitstraling
Een van de grootste voordelen van een mosschilderij is de natuurlijke uitstraling. Door het gebruik van verschillende soorten mos haalt u als het ware de natuur naar binnen. Dit kan een rustgevend en ontspannen effect hebben in uw interieur.

Geluidsabsorberend 
Een ander voordeel van een mosschilderij is dat het geluidsabsorberend werkt. Vooral bij gebruik van rendiermos of bolmos verbetert de akoestiek aanzienlijk. Bij platmos is dit effect wel de helft minder, vanwege de hoogte van het mos.

Geprepareerd mos
Het gebruikte mos wordt gedroogd, behandeld en gekleurd met milieuvriendelijke kleurvaste producten. Hierdoor blijft het mos brandvertragend, elastisch, zacht en vuilafstotend.

RENDIERENMOS of Cladonia stellaris
Dit struikvormig mos is verkrijgbaar in diverse kleuren. Rendiermos is 4-6 cm hoog en is geschikt voor mosschilderijen.

BOLMOS of Leucobryum glaucum
De naam zegt het al, mos in bolvorm. Het bolmos heeft een hoogte van 2-5 cm en geschikt voor mosschilderijen.

PlATMOS of Plagiothecium undulatum
Ook wel lappenmos genoemd. Plattenmos heeft een hoogte van 1-2 cm en geschikt voor mosschilderijen.

Onderhoudsvrij
Het mos is geprepareerd en behoudt zijn vorm en zachtheid zonder dat er iets aan onderhoud gedaan hoeft te worden.

Duurzaamheid
Mosschilderij blijft vele jaren goed. Alleen bij direct zonlicht is er eerder verkleuring van het mos.

Stalen of houten lijsten
Bovendien maken wij de lijsten op maat door ons eigen bedrijf Hycon Techniek. Een stalen of houten lijst behoort tot de mogelijkheden.

Ophangen van mos schilderij
Het ophangen van een mos schilderij wordt in overleg gedaan door ons eigen bedrijf Hycon Techniek.

Kosten
De prijs is afhankelijk van de wensen die u heeft. Wij komen graag op uw locatie om de de mogelijkheden te bespreken. Geïnteresseerd? Informeer naar onze mogelijkheden! Neem contact op!

Zie ook voorbeelden van mos schilderijen in de winkel!

Mosschilderij voor op kantoor

Het hebben van een mosschilderij in je kantoor brengt de rustgevende en ontspannende eigenschappen van de natuur naar binnen. Studies hebben aangetoond dat de aanwezigheid van natuurlijke elementen op de werkplek het stressniveau vermindert, de productiviteit verhoogt en het algehele welzijn van werknemers bevordert. Het kan ook een positieve indruk achterlaten op klanten en bezoekers, wat gunstig kan zijn voor je bedrijf.